Този път Циципас не срещна проблеми и уверено продължи към осминафиналите на АО!

от в 07:25 на 13.02.2021
Калоян Соколов

Стефанос Циципас беше на косъм от отпадането в миналия кръг, когато надделя над Танаси Кокинакис в петсетова драма, а изглежда, че днес гъркът си беше взел необходимите поуки и надигра с лекота Микаел Имер, за да намери място в осминафиналната фаза на Откритото първенство на Австралия - 6:4 6:1 6:1.

Срещата стартира равностойно, но Циципас беше този, който владееше инициативата и развръзката на точките зависеха от неговите решения и отигравания. Световният номер 6 достигна до първи точки за пробив при 3:2 от негова гледна точка, само че младокът ги отрази чрез страхотни изяви в дефанзивен план, което обаче само отложи неизбежното и скоро откриващият сет отиде в актива на поставения под номер 5.

Оттам насетне двубоят стана далеч по-едностранен и точките се трупаха с лекота в актива на Стефанос, а шведът постоянно изоставаше от наложената динамика и често изпитваше проблеми с това да осъществи клиничен контакт при ударите си. Гъркът пък вече играеше с с изключително високо самочувствие, завършвайки често акциите си в близост до мрежата и скоро разликата в частите бе удвоена.

Третият сет стартира с две комфортно спечелени подавания от състезателите, ала бившият полуфиналист отново започна да подлага опонента си под постоянен натиск, което му помогна да се откъсне с 5:1 напред в резултата и съвсем скоро сблъсъкът приключи със заслужен успех на гърка, за който предстои изпитание от съвсем друго естество, тъй като в четвърти кръг ще го очаква един измежду Матео Беретини и Карен Хачанов.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Този път Циципас не срещна проблеми и уверено продължи към осминафиналите на АО! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook