Традициите на US Open или как играчите се отблагодаряват на служителите

от в 10:37 на 14.09.2021
Диана Андреева

Както всеки друг турнир, US Open също има своята история. Вече повече от 130 години надпреварата привлича вниманието на тенис света в продължение на две седмици. Но за да може всичко да върви по план, да има ред, стотици хора се грижат за играчите и феновете. А една необичайна традиция се отблагодарява именно на тази част от служителите, като повече за нея разказа бивш шампион от Големия шлем - Анди Родик.

В знак на благодарност към персонала, всеки тенисист, който реши, остава чифт от своите обувки. Независимо дали са еднократно използвани или абсолютно нови, те се нареждат в една продържителна редица и всеки служител има право да си избере един или повече комплекта, който да си вземе за вкъщи. Ето какво точно написа Родик в своя туит, посветен именно на тази традиция в Ню Йорк:

"Това са едва малка част от обувките, наредени в съблекалнята на US Open. Идеята е, че в знак на благодарност за положените усилия, тенисисти ги оставят като подарък на служителите. Едно от наистина готинити традиции на турнира..."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Традициите на US Open или как играчите се отблагодаряват на служителите Диана Андреева
Теми:  
us open | анди родик | тенис обувки

Коментари





Следвайте ни в Facebook