Трансформацията на Дан Еванс от лошото момче на тениса до първа ракета на Великобритания

от в 14:34 на 02.07.2020
Калоян Соколов
Много хора не вярват във вторите шансове, но определено могат да бъдат опровергани с тази история. Дан Еванс дава положителна проба за кокаин преди три години, като обяснява, че случайно е смесил наркотика с лекарствата си. Наказанието за играча е 12 пълни месеца без игра, защото веществото не спада към субстанциите, които подобряват представянето ти, а освен това е взет извън състезателна обстановка. Британецът обаче заявява, че ще направи всичко възможно да се завърне към спорта, който обича и благодари на всички за подкрепата през този тежък за него период.



Еванс не се докосва до ракетите си в следващите осем месеца. Той предпочита да прекара време на голф игрището със своята приятелка. Състезателят определя поведението си за крайно безотговорно и решава да потърси помощта на спортен психолог. Дан се появява отново в Тура през 2018 г., а играчът е останал без треньор, спонсори, както и точки за ранглистата. Британецът дори не получава покана за квалификациите на Уимбълдън, което го принуждава да играе в предварителен турнир на училищни кортове. Еванс печели две Чаланджър надпревари и завършва сезона под номер 190. Изкачването му продължава през изминалата година, когато той се класира за дебютен АТП финал и се доближава до прага на топ 40. Дан освен това бе част от националната селекция, която игра полуфинал в Купа Дейвис и четвъртфинал на АТП Къп.



"Човек трябва винаги да сграбчи втората възможност, тъй като тя е най-добрата такава".

Еванс не спря възхода си и този сезон, когато направи страхотен рейд до финалната четворка в Дубай, който му гарантира дебютно влизане в първите 30 на световната ранглиста. Дан също така се утвърди като първа ракета на Великобритания и защити това си реноме миналата седмица, триумфирайки на демонстративната надпревара -"Битката на британците".

Самият Анди Мъри изказа колко впечатлен е от съотборника си:

"Пътят на Дан е впечатляващ. Той има неудобен стил на игра за много от момчетата в Тура и не го е страх да се съревновава с най-добрите. Определено работи здраво и е боец на корта, което ще му даде възможност за постигане на още по-големи резултати. Изглежда ми изключително вглъбен в играта си към момента и очаквам тепърва да си създаде възможности за спечелване на турнири".

Пандемията позволява на Еванс да влезе в най-добрата си физическа форма през живота. Той отскоро работи с бившия кондиционен треньор на Тим Хенман и трансформацията е забележителна, а определено Дан вече може да бъде считан за фактор в мъжкия тенис и не бива да бъде подценяван от никого.



 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Трансформацията на Дан Еванс от лошото момче на тениса до първа ракета на Великобритания Калоян Соколов

Коментари





Следвайте ни в Facebook