Треньор на бивш №1: Надал вече е уязвим, докато Джокович все още изглежда непобедим

от в 14:25 на 08.04.2023
Мирела Николова

Надпреварата между Рафаел Надал и Новак Джокович за това кой ще завърши с най-много титли от Големия шлем продължава да бъде водеща тема в света на тениса, като мнозина специалисти смятат, че сърбинът има известно преимущество пред своя голям съперник заради контузиите, които непрекъснато съпътстват Матадора. На същото мнение е и треньорът Брад Стайн, който в миналото изведе Джим Къриър до лидерската позиция в световната ранглиста, а в момента е наставник на световния №18 Томи Пол. 

"Бъдещето на Рафа в тениса е крайно несигурно, като едва ли някой би могъл да оспори факта, че през последните 6-8 месеца той е значително по-уязвим в сравнение с преди. Ако си спомням правилно, беше в серия от 4 или 5 поредни загуби срещу американски представители. Това е атестат за неговата уязвимост, за която преди години и дума не можеше да става.

От друга страна, Новак все още притежава тази аура на непобедим. Той е единственият, който създава подобно усещане. Всички останали от топ 10 - Медведев, Алкарас, Синер, имат слаби места, които могат да бъдат експлоатирани от опонентите", коментира специалистът в подкаст на Tennis Channel.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Треньор на бивш №1: Надал вече е уязвим, докато Джокович все още изглежда непобедим Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook