Треньорът на Фриц: Посъветвахме го да не играе, но той каза, че ще се справи

от в 17:51 на 21.03.2022
Калоян Соколов

Тейлър Фриц сложи край на чакането за американския тенис, след като за първи път местен представител спечели титлата в Индиън Уелс от 21 години насам, когато това постига легендарния Андре Агаси. Фриц също така прекъсна и серията на Рафаел Надал от 20 поредни победи, а още по-впечатляващото в случая е, че американецът имаше съмнения за изкълчен глезен в полуфиналния си двубой срещу Андрей Рубльов, който едва доигра и изобщо не се знаеше дали ще излезе на корта срещу Матадора. 24-годишният състезател дори прекъсна сутрешната си тренировка и тогава сякаш всичко изглеждаше ясно, но младокът показа впечатляващо присъствие на духа и намери начин да завоюва най-ценното отличие в своята кариера досега.

Оказва се, че шампионът е взел напълно самостоятелно решение да вземе участие в този финал, което става ясно от думите на неговия треньор Пол Анакон, а ето и тяхното съдържание:

"Целият щаб бяхме против провеждането на финалната среща. Аз, другият му треньор и физиотерапевтът категорично не искахме този мач да се случва. Тейлър обаче ни каза, че ще играе и ще се справи. Искаше на всяка цена да излезе на корта срещу Рафа" - разказва специалистът.

Самият Фриц потвърди ситуацията и сподели как е бил на път да се разплаче, мислейки за съществуващата възможност от евентуално негово принудително оттегляне. Сега той не скрива, че ще натяква случката на своя екип и иронично се извини за упоритостта си. Все пак той благодари на близките си хора, защото са подкрепили решението му, макар че далеч не са го одобрявали.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Треньорът на Фриц: Посъветвахме го да не играе, но той каза, че ще се справи Калоян Соколов
Теми:  
atp | индиън уелс | любопитно | пол анакон | рафаел надал | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook