Треньорът на Карацев: Целта ни е Аслан да спечели олимпийски медал

от в 14:09 на 22.03.2021
Мирела Николова

Руснакът Аслан Карацев бележи огромен прогрес от началото на годината, след като достигна до полуфиналите на Откритото първенство на Австралия и вдигна своя първи АТР трофей в Дубай. По всичко личи, че тези успехи са влели голяма доза увереност у 27-годишния тенисист, който в скорошно интервю сподели, че вярва във възможностите си за триумф на Мастърса в Маями. 

От изказване на треньора му обаче става ясно, че московчанинът си е поставил още по-високи цели, а именно медал от Олимпиадата в Токио, чието провеждане бе отложено за периода от 23 юли до 8 август 2021 г. Поради санкциите, наложени на Руската антидопингова агенция от Световната антидопингова агенция, руските спортисти ще се състезават под неутрален флаг през идното лято, но изглежда, че това по никакъв начин не е повлияло на мотивацията им.

"Наистина искаме да играем на Олимпийските игри, да представляваме Русия“, каза треньорът на Карацев - беларусинът Егор Яцик, пред руската агенция ТАСС. „Все още не сме мислили задълбочено, но трябва да започнем да се подготвяме. Това е различен турнир, а особено за нашите страни Игрите винаги са били изключително значими и искаме да донесем на страната медал, като още по-добре ще е да е златен."

Източник: TennisHead

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Треньорът на Карацев: Целта ни е Аслан да спечели олимпийски медал Мирела Николова
Теми:  
atp | аслан карацев | токио олимпийски игри 2020

Коментари





Следвайте ни в Facebook