Треньорът на Медведев: Горд съм от вътрешната сила, която показа Даниил

от в 17:05 на 31.01.2022
Мирела Николова

Даниил Медведев бе изключително близо до трофея на Аустрелиън Оупън днес, след като поведе с 2:0 сета срещу Рафаел Надал, но испанецът за пореден път демонстрира пословичната си борбеност и успя да обърне събитията в своя полза, вдигайки рекордна 21-ва титла от Големия шлем в кариерата си.

Световният №2 бе видимо разочарован от случилото се, както и от отношението на публиката по време на двубоя, за което сподели самият той на пресконференцията си след финала, но изглежда, че неговият треньор Жил Сервара, с когото работят заедно от 2017-а година, е доволен от показаното от своя подопечен както в хода на надпреварата, така и във финалния двубой:

"Какъв финал, какъв турнир само! Първо, поздравления за шампиона Рафа Надал за тази страхотна победа! Второ, огромни поздравления за Даниил, от когото съм изключително горд. За всичко, което видях и изпитах по време на всеки един мач, особено на четвъртфинала, полуфинала и финала. Тази вътрешна мощ по време на битките е нещото, което обичам да виждам. Да достигнеш подобно ниво на сила, е това, което очакваме от теб. Браво! Бойците могат да бъдат горди със себе си", написа френският специалист в профила си в Instagram.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Gilles Cervara (@gillescervara)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Треньорът на Медведев: Горд съм от вътрешната сила, която показа Даниил Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | даниил медведев | жил сервара | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook