Треньорът на Синер: Яник е готов да спечели US Open; голям професионалист е

от в 18:49 на 02.08.2022
Калоян Соколов

Яник Синер не започна настоящия сезон никак положително, което доведе до раздяла с дългогодишния му треньор Рикаро Пиати. Впоследствие световният номер 10 започна сътрудничество със своя сънародник Симоне Ванoци, но и с него нещата не се развиваха по желания начин и се стигна до поредна промяна в екипа на 20-годишния състезател. Този път тя беше повече от успешна, защото южнотиролецът си осигури услугите на австралийския специалист Дарън Кейхил, който в миналото е извел Андре Агаси, Лейтън Хюит и Симона Халеп до челната позиция в ранглистата. Изглежда, че Кейхил има добри перспективи да стори същото и със Синер, тъй като двамата онзи ден се поздравиха със спечелването на титлата в Умаг и нямат никакво намерение да спират дотук, ако съдим по думите на супертреньора:

Той е страхотен играч, но освен това е много добре момче. Харесва ми да работя с подобни хора. Не се интересувам от ранкинга на играча, а от неговия характер и потенциал. Яник е от състезателите, които могат да печелят титли от Големия шлем. И имам предвид, че е способен да го направи сега, а не след година време. Защо не още на този US Open?

Той се движи отлично по корта и притежава достатъчно мощни удари, за да печели на твърда настилка. Сервисът му се подобрява непрекъснато, което важи с пълна сила и за играта му в близост до мрежата. Синер е прогресирал изключително много през последните две години. Рикардо Пиати и Симоне Ваноци са свърши невероятна работа с него. Яник трябва да мисли в перспектива и да знае какъв тенис иска да практикува в следващите години.

Трябва да добавим повече вариативност във втория сервис, защото това е един от елементите, които всъщност показват колко добър състезател си, а и подобна стъпка ще му даде повече сигурност на първо подаване. Неговата работна етика ми напомня тази на Лейтън Хюит, тъй като виждам същата страст и професионализъм. Стилът му е различен от този на Лейтън, само че наблюдавам същото ниво на амбиция и виждам как иска да се цели възможно най-високо.

Източник: TennisWorld

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Треньорът на Синер: Яник е готов да спечели US Open; голям професионалист е Калоян Соколов
Теми:  
atp | дарън кейхил | интервюта | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook