Трета поредна загуба: Шампионът от Sofia Open преклони глава пред световния №9 в Базел

от в 21:33 на 26.10.2022
Мирела Николова

Марк-Андреа Хюслер бе голямата изненада на тазгодишния Sofia Open, след като извървя целия път до титлата в българската столица и вдигна първия си трофей от веригата на АТР. Оттам насетне обаче изявите на швейцареца са далеч от задоволителни, тъй като триумфът му в София бе последван от поражения още на старта в Астана и Антверпен. През днешния ден негативната серия на световния №62 продължи, след като той допусна загуба от Феликс Оже-Алиасим в първия си двубой на домашния турнир в Базел след битка, продължила 2 часа и 21 минути и завършила с крайното 6:7(3) 6:4 6:4 в полза на канадеца, за когото предстои мач срещу Миомир Кецманович.

Още от началните минути на срещата двамата играчи демонстрираха изключително офанзивна игра и завършващите удари изобилстваха. Те се представяха отлично и от сервис линията, като единствените шансове за пробив, които имаха тежестта и на сетболи, бяха в полза на Оже-Алиасим при 5:4 и 6:5, но във всеки от случаите благодарение на началния си удар Хюслер успяваше да се спаси от неприятности, за да доведе нещата до изиграването на тайбрек. Там той отрано пое инициативата след няколко блестящи отигравания и набързо взе аванс от 6:1, минути след което откри сметката си в общия резултат.

Загубата на дебютния сет не повлия по никакъв начин на увереността на световния №8, който продължи да изпълнява ударите си с максимална скорост, не позволявайки на съперника да вземе преимущество в разиграванията. Това доведе и до първия брейк в мача в полза на канадеца, станал факт още на старта на втората част. Оже-Алиасим продължи да се представя безпогрешно от сервис линията и без да загуби повече от една точка в някое от подаванията си, възвърна паритета в отделните части.

Във финалния сет сервисът отново бе най-верният съюзник на двамата, поради което равенството остана непокътнато до 4:4. В деветия гейм обаче представителят на домакините позволи на нервното напрежение да го завладее и след няколко неуспешни акции към мрежата допусна да се стигне до пробив, който предреши крайния успех на канадския тенисист.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Трета поредна загуба: Шампионът от Sofia Open преклони глава пред световния №9 в Базел Мирела Николова
Теми:  
atp | базел | Марк-Андреа Хюслер | Обзори | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook