Трети кръг за третата поставена: Пегула не спира с победите след триумфа на United Cup

от в 05:55 на 18.01.2023
Мартин Петков

Джесика Пегула не започна новия си сезон по най-убедителния начин, като инкасира поражение от Петра Квитова в дебютния си мач тазгодишната тенис кампания, но светкавично претърпя пълна метаморфоза в представянето и имаше фундаментално значение за триумфа на родината си на United Cup, където също така повали Ига Швьонтек. Американката през настоящата седмица съумя да продължи силните си игри на австралийска земя и в Мелбърн, като в хода на днешния ден постигна шеста поредна победа, сломявайки Алиаксандра Саснович за час и 32 минути на корта - 6:2 7:6(5). С този си успех световната номер 3 продължава напред към третия етап в надпреварата, където следващото ѝ препятствие ще бъде една измежду Марта Костюк и участващата с "уайлд кард" домакинска представителка Оливия Градецки, чийто ментор е последната носителка на трофея от състезанието Ашли Барти.

Началото на двубоя за американката се оказа повече от свръхзвуково, след като спечели 8 от първите 10 точки за мача и се откъсна напред с пробив аванс. Впоследствие Пегула допусна известен спад и световната номер 38 беше само на една точка разстояние от това да реабилитира позицията си на корта, но здравите нерви на шампионката от United Cup излязоха на пиадестала и тя дори съумя да дублира преднината си, за да запише откриващия сет на сметката си.

Във втората част стартът на третата ракета на света беше аналогичен с този ѝ от началото на сблъсъка, като тя отмъкна противниковия начален удар и поведе в резултата по пътя към крайния успех. Постепенно представянето на беларуската навлезе в подем и тя на два пъти се завърна от пробив пасив, за да предизвика изиграването на тайбрек. В дългия гейм Пегула си спечели ранно предимство, излизайки напред с 2:1 точки, като до самия край нито за секунда не допусна да изгуби водачеството и посредством поредната порция грешки от страна на Саснович, подпечата мястото си в следващата фаза на Аустрелиън Оупън.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Трети кръг за третата поставена: Пегула не спира с победите след триумфа на United Cup Мартин Петков
Теми:  
australian open | wta | алиаксандра саснович | джесика пегула

Коментари





Следвайте ни в Facebook