Трети Циципас на хоризонта: 16-годишният Павлос спечели първата си ATP точка

от в 15:53 на 16.11.2021
Калоян Соколов

Стефанос Циципас безспорно е голямата звезда в своето семейство, но този спорт е неизменно част от кръвта на неговата фамилия, тъй като родителите му също са бивши състезатели. Братята на световния номер четири не правят изключение в това отношение, като 21-годишният Петрос имаше шанса да играе рамо до рамо с батко си на цели осем двойкови надпревари през този сезон, в които те съумяха запишат едва два успеха.

Младежът дори получи покана на сингъл за турнира в Марсилия, където бе разгромен в рамките на 45 минути от Алехандро Давидович Фокина и тенис обществеността разкритуква сериозно организаторите на събитието, които са взели това решение, за да могат просто със сигурност да разчитат на появата на Стефанос във френския град.

Петрос пък има и известна връзка с българския тенис през последния месец, защото спечели две поредни титли в тандем с нашия сънародник Александър Донски. Тази седмица обаче елинът е решил да подаде ръка на най-малкия член на семейството си, а именно Павлос. 16-годишният играч досега е вземал участие само в две юношески състезания, където не съумява да спечели повече от три гейма в мач.

Все пак тийнейджърът може да се похвали от днес, че от идния понеделник ще бъде горд член на световната ранглиста, защото заедно със своя брат преодоляха откриващия кръг на турнира от сериите "Фючърс" в Хераклион и така вече всеки един от тримата братя Циципас може да се похвали с притежанието на професионален тенис статут.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Трети Циципас на хоризонта: 16-годишният Павлос спечели първата си ATP точка Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър донски | любопитно | павлос циципас | петрос циципас | стефанос циципас | циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook