Тревожни сигнали: Болката взе връх над Надал и го накара да преустанови тренировка (видео)

от в 12:55 на 12.05.2023
Калоян Соколов

Тревожните сигнали около здравословното състояние на Рафаел Надал не спират да се трупат, откакто Матадора се контузи на тазгодишния Аустрелиън Оупън, където претърпя разкъсване на псоаса по време на мача си от втория кръг срещу Макензи Макдоналд. Първоначалните очаквания бяха да видим Рафа обратно в действие за клей сезона, но 22-кратният шампион от Шлема не спря да отказва турнир след турнир, признавайки как все още не е готов да се състезава на най-високото ниво.

Всичко това накара множество тенис експерти да се усъмнят, че изобщо ще видим манакореца да защитава трофея си от Ролан Гарос, имайки предвид, че той не изигра нито една подготвителна надпревара и наглед изглежда невъзможно мисия да бъде напълно готов за най-тежкото състезание в Тура от физическа гледна точка.

Тони Надал пък беше единственият човек, който внесе някакъв лъч надежда за феновете на бившия номер едно, след като сподели как племенникът му ще играе със сигурност в Париж, но вчера се появиха кадри, които трудно биха ни убедили в подобна категорична положителна прогноза.

Въпросното видео е от тренировъчното занимание на Надал от сряда и ясно можем да забележим, че легендарният тенисист изпитва сериозна болка. Рафа е застанал привиден с ръце поставени на коленете, а всички от неговия щаб са се скупчили около него и видимо изпитват притеснение. Накрая испанецът решава да отиде до стола си за почивка, само че несъмнено е ограничен в движенията си и можем само да се надяваме как всичко това ще отшуми до 28-и май, когато ще бъде дадено начало на битките в Париж.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тревожни сигнали: Болката взе връх над Надал и го накара да преустанови тренировка (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook