Трима българи в основната схема на Sofia Open: Кузманов и Лазаров с "уайлдкард" за турнира

от в 15:05 на 02.09.2022
Мирела Николова

Преди няколко дни бе обявен целият списък с тенисисти, подали заявка за участие на тазгодишната АТР 250 надпревара в София, сред които са Хуберт Хуркач, Яник Синер, Гаел Монфис, Пабло Кареньо Буста, участващият с "уайлдкард" Стан Вавринка, както и най-добрият ни тенисист Григор Димитров. Днес пък стана ясно, че първата ни ракета няма да е единственият ни представител в основната схема, тъй като Димитър Кузманов и Александър Лазаров са получили последните две специални покани от организаторите, които им осигуряват директно участие в същинската част на турнира. 

"Изключително щастлив съм, че ще участвам на Sofia Open 2022 – турнир като за категория ATP 500. Надявам се да има много хора, залата да е пълна, тъй като през изминалите години имаше проблеми заради пандемията, но сега очаквам отново да се върнем към споделените емоции с невероятната ни публика. През миналата година записах първата си победа в основната схема – много престижна и след страхотен мач, но хората нямаха възможност да го съпреживеят с мен в залата, както ми се искаше и на мен. Сигурен съм, че щях да го преживея по различен начин.

Надявам се сега да усетя в пълен размер цялата тази емоция – победа пред горещата българска публика в залата. Още повече, че турнирът е може би един от най-силните. Това е предпоставка за феновете да напълнят залата и да стане прекрасен турнир. Хората са зажаднели за спорт. Навсякъде, където играя в момента, кортовете са препълнени. Вярвам, че ни очакват страхотни изживявания със зажаднялата за позитивни емоции българска публика.

Заявените участници не могат да се видят на такова ниво турнир. Все едно не е ATP 250, а ATP 500. Това че Григор присъства в списъка е достатъчно голяма добра новина за всички в България. Винаги съм казвал, че когато той играе, това е добре не само за тениса и за бъдещето на тениса у нас, добре е за децата, за българския спорт като цяло, за феновете. Призовавам хората да дойдат и да се насладят на този прекрасен турнир. Да осъзнаят какво богатство за България е да го има. Sofia Open не е просто богатство за тениса, а богатство за спорта и за бъдещето на българските деца", заяви Кузманов.

"Турнирът в България е много специален за мен. Изпитвам специална връзка с хората, които идват да гледат – нещо, което не съм изпитвал никъде по света досега. Тази година няма рестрикции и се надявам да дойдат възможно най-много хора, защото това не е просто турнир, това е емоция. За мен тази емоция остава в съзнанието ми за цял живот. Това са най-хубавите моменти, които съм изживял – когато минах квалификациите през 2019 г. Sofia Open е много повече от турнир.

Тази година се надявам да направя и онази крачка в основната схема, за която се чувствам готов – победа и, защо не, повече от една победа. В момента се усещам в най-добрата форма, откакто играя тенис. Не само от резултатите, но и в тренировъчния процес, и физически. Надявам се да пренеса добрите резултати на Sofia Open – аз да радвам публиката, а тя да ме зарежда. Няколко пъти щях да се разплача като дете, усещайки невероятната подкрепа от трибуните в София, и искам отново да изпитам това уникално чувство", добави Алекс.

Източник: Sofia Open

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Трима българи в основната схема на Sofia Open: Кузманов и Лазаров с "уайлдкард" за турнира Мирела Николова
Теми:  
atp | sofia open | Sofia Open 2022 | александър лазаров | бгтенис | димитър кузманов

Коментари





Следвайте ни в Facebook