Триумф на младостта над опита: Алкарас развенча Агут в испанското дерби

от в 21:30 на 14.03.2022
Диана Андреева

Карлос Алкарас демонстрира пълния си потенциал на корта, показвайки нагледно колко труден за побеждаване ще бъде през седмицата и това му помогна да постигне разгромен успех с 6:2 6:0 над именития си сънародник Роберто Баутиста Агут. Тинейджърът по този начин си гарантира място в четвъртия кръг, където му предстои сблъсък с поставения под номер едно Даниил Медведев или с Гаел Монфис. 

Алкарас мигновено се оказа с пробив напред за 1:0, но бе на път да загуби преднината си още в последвалия гейм. Испанецът обаче предотврати този сценарий чрез няколко отлично проведени разигравания от основната линия и напълно пое контрола върху събитията на корта. Младокът не спираше да натиска съперника си още от ретур, докато Агут стоеше прекалено пасивен и закономерно инкасира нов брейк в петия гейм, който подсигури успеха на тийнейджъра в откриващата част. 

Сервисът на Алкарас продължи да му служи като основно оръжие с напредването на мача и на практика оставяше без шансове своя сънародник на ретур. Това даваше огромна сигурност на по-неопитния играч, който можеше да действа най-спокойно при посрещане и вече виждахме младока в пълния му блясък. Шампионът от Рио изпълняваше с лекота и най-трудните отигрвания, а Агут тотално капитулира и допусна да му бъде "вързан геврек", класирал Карлос Алкарас към осминафиналите на Мастърс турнира в Индиън Уелс.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Триумф на младостта над опита: Алкарас развенча Агут в испанското дерби Диана Андреева
Теми:  
индиън уелс | карлос алкарас | роберто баутиста агут | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook