Триумф за тениса в Холивуд: Уил Смит спечели "Оскар" за ролята си в "Крал Ричард"

от в 08:34 на 28.03.2022
Калоян Соколов

Тенисът никога не е бил предпочитана ниша за продуцентите в Холивуд и рядко истории свързани с този спорт изобщо са били прожектирани. Повечето филми на въпросната тематика пък обикновено са претърпявали недотам бляскава рецензия от критиците и са оставали далеч от борбата за наградите в индустрията. Всичко това обаче се промени през миналата година, когато в кината се появи лентата със заглавие "Крал Ричард".

Въпросният проект проследява ранния живот на сестрите Серина и Винъс Уилямс, които са имали изключително тежък път към върха в спорта и до голяма степен дължат успехите на своя баща. Става дума за Ричард Уилямс, който инвестира всичко в дъщерите си и прави невъзможното, за да имат най-добрите възможни условия за тренировки, макар че семейството далеч не е сред богатите по това време. Грижовният родител влага цялата си енергия в името на успеха на своите деца, за които освен това е и най-добър приятел.

Ролята на бащата пък е изиграна от великия актьор Уил Смит, който е в постоянен контакт с двете големи шампионки и буквално се слива с образа си, а това не остава незабелязано от филмовата гилдия и тази нощ Смит се сдоби със заслужено признание, след като му беше връчена наградата "Оскар" за най-добра главна мъжка роля в драматичен филм. Това пък е първа подобна награда в кариерата на 53-годишния американец, който никога не е криел любовта си към спорта и сега тя му се отплати. Актьорът изнесе емоционална реч, в която благодарни на семейство Уилямс, че са го допуснали достатъчно близо до тях, за да изгради толкова правдоподобен образ и се радва, че може да  покаже истински важните семейни ценности чрез ролята си, наблягайки на любовта и грижата за близките хора.

Любопитно подробност е, че Уил далеч не беше толкова миролюбив в началото на церемонията, когато заби шамар на водещия Крис Рок, който си позволи да направи неуместна шега по адрес на неговата съпруга. Джейда Смит страда от алопеция през последните години и в резултат на това оплешивява напълно, а Рок се опита да направи безвкусна шега по темата и в крайна сметка трябваше да се сблъска с вербална и физическа агресия от страна на нейния мъж.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Триумф за тениса в Холивуд: Уил Смит спечели "Оскар" за ролята си в "Крал Ричард" Калоян Соколов
Теми:  
винъс уилямс | любопитно | оскар | серина уилямс | уил смит

Коментари





Следвайте ни в Facebook