Трогателен жест: Рууд пожела бързо възстановяване на отказалите се от АТП Финалите

от в 19:11 на 18.11.2021
Диана Андреева

Nitto ATP Finals ежегодно слага край на сезона в мъжкия професионален тенис. Надпреварата, съпоставяща осемте най-добри състезатели за годината, за първи път се провежда в Торино, а настроението в залата е повече от приповдигнато. Броени дни обаче след като турнирът стартира, последваха неочаквани промени в участниците, защото контузия принуди не един, ами цели двама играчи да се оттеглят преждевременно и да сложат принудително край на изявите си - става въпрос за световния номер три Стефанос Циципас и представителя на домакините Матео Беретини. 

Освободените места от Циципас и Беретини бяха мигновено заети от първите две резерви - Яник Синер и Камерън Нори. Във вторник Синер трогна тенис света с жеста си към своя приятел и сънародник Беретини, а през вчерашния ден Рууд също впечатли със своята постъпка, минути след като надигра Нори, за да се поздрави с първа победа в Зелената група. 

По традиция шампионите в тенис мачовете разписват камерите на някой измежду операторите, излъчвал техния двубой. Често посланията, които играчите изпращат са по адрес на техни близки, приятели или фенове, но вчера Рууд се обърна към своите контузени колеги - Циципас и Беретини, и им пожела бързо възстановяване. 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Tennis TV (@tennistv)

Рууд бе един от последните тенисисти, класирали се за участие в Nitto ATP Finals 2021, а до момента норвежецът вече има зад гърба си два изиграни двубоя пред погледа на феновете в Торино.  В понеделник Каспър отстъпи на световния номер едно Новак Джокович в последователни сетове, но вчера изигра един солиден мач, в който се справи с Камерън Нори и така запази надеждите си за класиране в полуфиналната фаза живи. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Трогателен жест: Рууд пожела бързо възстановяване на отказалите се от АТП Финалите Диана Андреева
Теми:  
nitto atp finals | nitto atp finals turin | каспър рууд | матео беретини | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook