Макар и след три сета, Троицки продължава напред в София

от в 17:18 на 07.11.2020
Диана Андреева

След стабилна игра, Виктор Троицки продължава напред на турнира в София. Сърбинът, който е номер 194 в световната ранглиста, се справи с Евгений Донской и след 6:4 6:7(2) 6:4 затвори срещата в своя полза.

В следващия кръг на квалификациите Троицки очаква Фабрицио Орнаго от Италия, който по-рано през днешния ден надигра Габриел Донев - един от двамата ни тенисисти, които получиха wild card за пресявките на турнира.

През първите минути на двубоя Донской показа много агресивна игра и въплозвайки се от факта, че опонента му още не бе намерил своя ритъм, руснакът излезе с брейк аванс. След малко по-слаба игра от страна на световния номер 120, Виктор съумя да изравни в резултата, а впоследствие успя да реализира още един пробив и така затвори сета в своя полза.

Вторият сет бе по-равностоен. Благодарение на много агресивната си игра от дъното на корта и честите си излизания на мрежата, Донской бе по-стабилния играч, като той дори проби за 3:2, но веднага след това допусна рибрейк. Последваха няколко по-спокойни гейма и за двамата, като след като спаси мач бол при 5:6, Донской успя да си осигури тайбрек. 

Там и двамата тенисисти показаха много добра игра, но световният номер 120 бе по-ранзнообразен и след като даде едва две точки на своя опонент, вкара ма в трети сет. В решаващата част Троицки бе твърдо решен да спечели срещата. Сърбинът реализира ранен брейк и след много убедителна игра задържа аванса си до края и така се поздрави с успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Макар и след три сета, Троицки продължава напред в София Диана Андреева
Теми:  
виктор троицки | евгени донской | софия

Коментари





Следвайте ни в Facebook