Тронът в Куинс отново му принадлежи: Беретини сломи Краинович и вдигна втора поредна титла!

от в 16:45 на 19.06.2022
Мирела Николова

Матео Беретини се очертава да бъде една от най-сериозните заплахи и на тазгодишния Уимбълдън, след като няма загубен мач на зелена настилка през настоящия сезон. Нещо повече - италианският представител е инкасирал едва 3 загуби в общо 34 изиграни двубоя на трева през последните три години, което само по себе си е атестат за впечатляващите му качества на това покритие. През този сезон съществуваха известни въпросителни относно физическото състояние на десетия в света предвид това, че претърпя операция на играещата ръка през март, но през последните две седмици той напълно разсея тези съмнения, завоювайки два поредни трофея.

След като вдигна титлата в Щутгарт миналата неделя, Беретини пренесе великолепните си изяви и на надпреварата в Куинс, където днес дублира триумфа си от 2021-ва. Това стана факт след безапелационна победа над Филип Краинович, който допреди началото на настоящата седмица нямаше нито една победа на трева. Миналогодишният финалист от Уимбълдън обаче отново показа класата си и спря устрема на сърбина, надделявайки в последователни части - 7:5 6:4, с което запази перфектния си баланс в Куинс от 10 победи при също толкова изиграни срещи в кариерата.

В началото на двубоя инициативата бе на страната на италианеца, който благодарение на мощния си форхенд и отлично пласиране на ударите си непрекъснато поставяше под напрежение противниковото подаване. Неизбежното се случи в третия сервис гейм на Краинович, когато Беретини успя да оползотвори петия си брейкбол в сета и да поведе с 3:2. Последва обаче незабавна мобилизация на сърбина, който на няколко пъти надигра съперника си, намиращ се в близост до мрежата, за да осъществи моментален рибрейк.

Следващите геймове протекоха под доминацията на сервиращите, преди римлянинът да демонстрира забележителен финес и брилянтно чувство към топката, за да се оттегли на последната почивка в частта с аванс от пробив. Заставайки на линията за начален удар, този път защитаващият шампион не трепна и затвърди брейка си, а с това подпечата и края на дебютния сет в своя полза.

Световният №10 продължи да бъде безпогрешен на собствен сервис и във втората част, където отново миксираше мощни удари с технични изпълнения. Това му позволяваше да взима преимущество в разиграванията и така не след дълго станахме свидетели на нов пробив в неговия актив, който впоследствие бе категорично консолидиран за 4:2. Веднъж поел контрола върху случващото се, Беретини не позволи да се стигне до изненада и след още няколко свои убедителни подавания вдигна триумфално ръце! 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тронът в Куинс отново му принадлежи: Беретини сломи Краинович и вдигна втора поредна титла! Мирела Николова
Теми:  
atp | куинс | матео беретини | Обзори | филип краинович

Коментари





Следвайте ни в Facebook