Труден старт, но силен финал: Анди Мъри откри успешно участието си на Уимбълдън

от в 07:49 на 28.06.2022
Калоян Соколов

Анди Мъри се завърна към най-добрите си години през изминалия месец и показа, че все още е способен да побеждава топ тенисистите в света. Британецът надви играчи от ранга на Ник Кирьос и Стефанос Циципас, за да достигне до финала в Щутгарт и очакванията към него сериозно нараснаха за предстоящия Уимбълдън. Впоследствие обаче бившият номер едно трябваше да се справя с коремна контузия, която не му ползволи да участва на турнира в Куинс и феновете в Лондон имаха сериозни опасения, че няма да видят своя любимец в оптимална форма на "свещената трева".

Трикратният шампион от Шлема пък побърза да разсее тези съмнения и вчера откри кампанията си с успех над австралиеца Джеймс Дъкуърт - 4:6 6:3 6:2 6:4. По този начин Мъри си гарантира сблъсък срещу поставения под номер 20, а именно гиганта Джон Иснър, който изстреля внушителните 54 аса по пътя си към победата срещу квалификанта Енцо Куако.

Срещата започна с размяна на ранни пробиви, като Дъкуърт не пропускаше възможност да атакува мрежата и миксираше играта с непрестанни подсечени бекхенд, нарушавайки сериозно ритъма на съперника си. В крайна сметка разнообразните действия на австралиеца му помогна да осъществи нов брейк за 5:4 в негова полза и скоро той се поздрави със спечелването на откриващия сет.

Мъри веднага се мобилизира и повиши сериозно качеството си на начален удар. Местният любимец загуби едва три точки на спобствено подаване в хода на цялата втора част и издебна момента, за да направи пробив, с чиято помощ достигна до паритетет в общия резултат.

Британецът не спря дотук, осъществявайки серия от пет поредни гейма в третия сет и до голяма степен предначерта хода на сблъсъка, тъй като опонентът му изглеждаше напълно примирен със случващото се на корта и двукратният шампион с лекота доведе нещата до положителна за себе си развръзка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Труден старт, но силен финал: Анди Мъри откри успешно участието си на Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | Обзори | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook