Труден старт, съвършен финал: Швьонтек бе притисната от бивша №1, но е в топ 4 в Щутгарт

от в 22:30 на 21.04.2023
Мирела Николова

Ига Швьонтек се завърна на корта през вчерашния ден с безапелационна победа над Кинуен Женг, но днес трябваше да се потруди, за да извоюва мястото си в полуфиналите в Щутгарт след успех над бившата №1 в света Каролина Плишкова. Полякинята стартира двубоя далеч под обичайното си ниво, но впоследствие значително стабилизира играта си и във втория и третия сет даде общо три гейма на съперничката си, за да си подпечата крайната победа след обрат с 4:6 6:1 6:2. В спора за място на втори пореден финал в германския град пък световната №1 ще премери сили с четвъртата поставена Онс Жабер.

Началото на срещата бе кошмарно за топ поставената, която често пропускаше очертанията на корта и непредизвиканите грешки от нейна страна валяха една след друга, поради което се стигна до изоставане с два пробива и 0:4. С напредване на мача миналогодишната шампионка успя да подобри играта си и дори върна един от брейковете, но това далеч не бе достатъчно да реализира пълен обрат срещу почти безпогрешната от сервис Плишкова, която без особени проблеми откри сметката си в общия резултат.

Във втората част обаче нямаше нито следа от началните колебания на Швьонтек, тъй като тя започна да придава максимална дълбочина на ударите си, с което изтласкваше противничката си далече зад основната линия и впоследствие безпроблемно диктуваше разиграванията. Същевременно качеството на началния удар на чехкинята спадна драстично и тя съумя да спечели едва 4 точки на собствено подаване в сета, който скоропостижно отлетя в актива на първата в света.

Подобна бе картината и в решителната трета част, където трикратната шампионка от Шлема продължи да доминира във всеки един аспект и бързо се сдоби с преднина от 3:1. Оттам насетне тя не срещна каквито и да било затруднения по пътя към крайния успех, който бе подсигурен след нов пробив в края на сета.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Труден старт, съвършен финал: Швьонтек бе притисната от бивша №1, но е в топ 4 в Щутгарт Мирела Николова
Теми:  
wta | ига швьонтек | каролина плишкова | Обзори | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook