Целият тенис свят е в шок след отмяната на Уимбълдън

от в 08:53 на 02.04.2020
Калоян Пламенов

Целият тенис свят тъжи за отмяната на Уимбълдън.

Легендарният тревен турнир бе отменен за трети път в неговата история, като предишните две отмени бяха заради първата и втората световна война.

Освен това ударът по тениса е двоен, тъй като срокът в който няма да има тенис събития бе удължен с още един месец и до 13-и юли няма да има нито един турнир от ATP, ITF и WTA.

"Шокирана съм", пише в Twitter американката и бивша първа ракета на световния тенис Серина Уилямс.

Шампионът от Уимбълдън през 1987 година Пат Кеш също прие тежко отмяната на турнира.

"Сърцето ми сякаш е разбито, след като Уимбълдън бе отменен. Все пак се радвам, че от "Ол Ингланд Клъб" подкрепят местни благотворителни организации. Играчите са адаптивни и са голяма сила. Но останалите хора са наранени", написа той. 

"Моите мисли са свързани с Уимбълдън. Това не е специален турнир само за мен, това е специален турнир за целия тенис календар и много важна част от историята. Определено ще ми липсва да играя на прекрасната трева тази година. Сигурна съм, че Уимбълдън обаче ще се завърне по-силен през следващата година", е мнението на Петра Квитова.

"Ще пропусна участието си на Уимбълдън тази година. Бъдете в безопасност всички, обичам ви", написа Коко Гоф, една от най-големите млади надежди в световния тенис.

Това са само част от коментарите след отмяната на турнира, но определено всички са е огромен шок. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Целият тенис свят е в шок след отмяната на Уимбълдън Калоян Пламенов
Теми:  
открито първенство на великобритания | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook