Целите на Алкарас за 2022-ра: Дебют в топ 15 и участие на Nitto ATP Finals

от в 19:16 на 17.01.2022
Диана Андреева

Сезон 2021 не завърши по желания начин за Карлос Алкарас, който след категоричния си триумф на младежките АТП Финали в Милано, бе принуден да пропусне последния от календара за годината турнир - Дейвис Къп, защото бе заразен с Covid-19. Но днес тинейджърът сложи повече от обещаващо начало на 2022-ра, надделявайки с 6:2 6:2 6:3 в първия си мач от Australian Open. 

Алкарас е сред най-проспериралите играчи за миналия сезон, а е едно от доказателствата е фактът, че през 2021-а година той бе сред квалификантите на австрийския турнир от Големия шлем, докато в момента е сред поставените в основната схема на събитието. След края на първия си мач Карлос взе участие в задължителна пресконференция, където коментира по-подробно целите си за 2022-ра: 

"Започвам да се чувствам все по-комфортно на хард кортове. Дори бих казал, че играта ми на твърда настилка е по-добра, отколкото на клей, което ще ми бъде в голяма полза в хода на сезона. Поставил съм си конкретни цели за 2022-ра и се надявам да ги изпълня. Една от тях е да завърша годината сред топ 15 на световната ранглиста, а най-амбициозното, което искам от себе си, е да се класирам за Nitto ATP Finals." - завърши Алкарас.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Целите на Алкарас за 2022-ра: Дебют в топ 15 и участие на Nitto ATP Finals Диана Андреева
Теми:  
atp | australian open новини | Австралия | карлос алкарас | любопитно | тенис интервю

Коментари





Следвайте ни в Facebook