Циципас: Доволен съм, но егото ми казва, че мога и повече

от в 09:29 на 09.06.2021
Диана Андреева

Завършващи удари, лобове и „изстрели със скоростта на куршум“ - Стефанос Циципас трябваше да преодолее какви ли не оръжия от арсенала на Даниил Медведев през вчерашната вечер, за да се класира за полуфиналите на Ролан Гарос 2021 след 6:3 7:6(3) 7:5.

„Играя добре. Това ще си проличи само по себе си. Не мисля, че има тенисист в схемата, който смята, че не може да спечели турнира. Сигурен съм, че всички знаят, че щом са достигнали до тук, значи се намират в страхотна форма. Разбира се, че съм доволен от себе си и смятам, че ако задържа това ниво, мога да вдигна титлата."

Но все още между Циципас и дебютното му участие на финал от Големия шлем има сериозно препятствие, а именно Александър Зверев. Това ще бъде най-младият полуфинал на Ролан Гарос, откакто през 2008 Рафаел Надал(22) се изправи срещу Новак Джокович(21). Но Циципас няма да се задоволи да подражава на Голямата тройка или да поставя рекорди „най-млад през това десетилетие“ - той иска да остави своя отпечатък в историята.

"Чувствам се привилегирован, че съм част от елита на любимия ми спорт.", каза Циципас. „Ежедневната ми упорита работа дава резултат. Но егото ми казва, че мога и повече.", завърши Стефанос.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас: Доволен съм, но егото ми казва, че мога и повече Диана Андреева
Теми:  
даниил медведев | стефанос циципас | циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook