Циципас: Горд съм да бъда сред символите на Гърция, целта е да остана в топ 10

от в 11:06 на 05.03.2019
Мария Петрова

Стефанос Циципас сподели, че е горд от възможността да представя своята страна по цял свят и да радва сънародниците си с титлите, които печели.

"Много от образованите хора, които си нямаха представа от тенис, започнаха да се интересуват повече от спорт. Горд съм, че съм един от символите в страната. Дори звезда, ако можем да го наречем така, която има голямо влияние за спорта в Гърция, а също и извън нея.

"Много съм горд, че съм грък. А още повече, защото страната ни не се слави с тенис история. Най-голямата чест е да представлявам цветовете на Гърция. Усещам сякаш съм един голям отбор, когато се състезавам. Обичам отборната работа, а не индивидуалните неща," заяви Стефанос.

Циципас успя да постигне огромен успех на Australian Open, надигравайки Роджър Федерер. Швейцарецът обаче взе реванш преди дни на финала на АТР 500 в Дубай. "Чувствам се странно, много исках да спечеля първата си АТР 500 титла. Трудя се здраво от много време. Тъжен съм, че не успех. В същото време съм щастлив за Федерер също. Знам колко работи за този успех. Публиката също е зад него. Това е очевидно. Той все пак е легенда," сподели още Циципас.

Той говори и за постигнатото дотук и плановете си. "Вървя стъпка по стъпка. Първо намерих място в топ 100. След това целта ми беше топ 50. Най-тежко беше да попадна в стотицата. Мисля, че играта ми се развива. Мога да се задържа в топ 10."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас: Горд съм да бъда сред символите на Гърция, целта е да остана в топ 10 Мария Петрова
Теми:  
стефанос циципас | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook