Циципас изведе Гърция до историческа първа победа на ATP Cup!

от в 04:51 на 05.02.2021
Владислав Риждов

В мач от Група Б на АТП Къп Стефанос Циципас поведе Гърция към първи успех в отборната надпревара. Въпреки историческата победа обаче Гърция няма шансове да се класира за полуфиналите, където място намери отбора на Испания. Играещи без голямата си звезда Рафаел Надал, иберийците се нуждаеха само от една победа, за да са сигурни участници в полуфиналната фаза и тя бе постигната от втората ракета Пабло Кареньо Буста, който надигра Михаил Перволаракис с 6:3 6:4.

Световният №16 започна солидно срещата, печелейки пет последователни гейма, но последва лек спад в играта му, който помогна на Перволаракис да остане в битката за сета. В крайна сметка Кареньо Буста не допусна изненада и взе подаването си за 6:3, с което затвори и първата част.

Испанецът направи брейк в откриващия гейм на втория сет, който се оказа решаващ, тъй като повече пробиви не бяха направени до края на мача и така Буста подпечата класирането на Испания сред последните четири отбора.

В мача на първите ракети Стефанос Циципас надделя над Роберто Баутиста Агут и така развали перфектния актив на испанеца в отборния турнир.

Младият грък започна мача добре и въпреки че Агут имаше две точки за пробив в третия гейм, Циципас ги отрази преди да направи решителната стъпка и в последния момент да пробие испанеца за 7:5.

Във втората част световния №6 постигна преднина от 5:2 и дори изпусна три мачбола. Така Баутиста Агут успя да се закачи в сета, връщайки брейка пасив и изравнявайки за 5:5. Стефанос събра сили за нов пробив в 12-ия гейм и така сложи край на мача.

>

В мача на двойки, Марсел Гранойерс и Пабло Кареньо Буста се отказаха след само един изигран гейм и така гърците се поздравиха с първи успех.

В събота Испания ще играе срещу Италия на полуфинал, а големият въпрос е дали Рафаел Надал ще може да вземе участие.<

>


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас изведе Гърция до историческа първа победа на ATP Cup! Владислав Риждов
Теми:  
atp cup

Коментари





Следвайте ни в Facebook