Циципас: Надал има твърде много титли в Монреал, отсъствието му ще ни е от полза

от в 14:51 на 07.08.2022
Мирела Николова

Рафаел Надал бе принуден да се оттегли от полуфиналите на Откритото първенство на Великобритания, след като се оказа, че има разкъсване на коремен мускул. Испанецът вече поднови тренировки преди няколко седмици и по всичко личеше, че ще се завърне на корта, взимайки участие в Мастърс турнира в Монреал. Изглежда обаче, че травмата все още не е отшумяла напълно и преди дни той се оттегли от надпреварата в канадския град, пояснявайки, че по време на една от тренировките си отново е получил лек дискомфорт в абдоминалната област, поради което е решил да отложи завръщането си.

Матадора е завоювал общо пет трофея от Канадския Мастърс, като този турнир несъмнено е най-успешният за него от тази категория, ако изключим провеждащите се на клей. Ето защо отсъствието на 22-кратния шампион от Шлема може да се счете като добра новина за останалите претенденти за титлата тази година. Наскоро Стефанос Циципас бе попитан именно за това дали смята, че отказването на Надал от надпреварата може да бъде от полза за него и останалите участници, на което гъркът отговори положително.

"Не бих могъл да кажа дали това, че Рафа няма да играе в Монреал през този сезон, е добра или лоша новина. Със сигурност обаче ще бъде от полза за нас. Надал е спечелил твърде много титли тук през годините. Липсата му определено ще се усеща, но без съмнение ще ни помогне", обясни световният №5.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас: Надал има твърде много титли в Монреал, отсъствието му ще ни е от полза Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | монреал | рафаел надал | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook