Циципас не остави шансове на Нори и вдигна втора титла на клей през сезона!

от в 16:12 на 23.05.2021
Калоян Соколов

Стефанос Циципас продължава да впечатлява с изявите си на клей и даде поредна заявка, че ще бъде един от големите фаворити на Ролан Гарос, след като надигра Камерън Нори с 6:3 6:3 и така завоюва титлата на ATP 250 надпреварата в Лион. По този начин гъркът ще замине за Париж с високо самочувствие и категорично се очертава като сериозен претендент за триумф във втория турнир от Големия шлем през сезона.

Поставеният под номер едно имаше тежък старт, тъй като изостана с 0:40 в дебютното си подаване, но оттам насетне не пропусна нито един първи сервис и бързо навакса пасива си, пласирайки неспасяеми форхенди в полето на опонента си.

Подемът на Циципас не спря дотук, а британецът трябваше на свой ред да спасява точки за пробив, само че и той се справи успешно със задачата. Играта продължи напълно равностойно до 4:4, когато световният номер 5 рязко повиши своето равнище и доведе сета до успешна за себе си развръзка.

Втората част също се развиваше изключително оспорвано, като непоставеният състезател неутрализираше отлично мощта в ударите на именития си съперник, който често биваше надиграван в дългите размени от левичаря. Постепенно фаворитът отново настрои мерника си, а това веднага рефлектира върху резултата и Стефанос съумя да довърши започнатото, реализирайки победна серия от три поредни гейма.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас не остави шансове на Нори и вдигна втора титла на клей през сезона! Калоян Соколов
Теми:  
atp | лион | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook