Циципас: Нямам представа как Медведев постига всичко това с подобен стил на игра

от в 14:43 на 21.09.2021
Калоян Соколов

Стефанос Циципас не изпрати особено сполучлив за себе си US Open, защото трябваше да преглътне изненадващо поражение от Карлос Алкарас още в третия кръг на надпреварата, а освен това претърпя редица критики за честите си посещения до тоалетната между сетовете, като мнозина обвиниха гръка в изцяло тактическото им използване, чиято единствена цел е била да разбие ритъма на съперниците си. Самият световен номер три даде скорошно интервю пред медиите в своята родина, докато следеше изявите на своите сънардници в двубоите за Купа "Дейвис", които самият той пропусна поради травма, а ето какво сподели тенисистът:

За ваксините: Ще си поставя такава до края на тази година, защото скоро няма да разполагам с подобен избор. Искам да го сторя, защото имам желание да водя нормален социален живот, абстрахирайки се от това дали се намирам на корта или извън него.

За посещенията до тоалетната: Харесва ми да разполагам с времето си и понякога се забавям малко повече, макар че в женския тенис има далеч по-дълги прекъсвания. Правил съм подобни паузи и в случаи, когато съм печелел сетове с по 6:0, така че определено спирането на играта не е било в моя полза и няма никакъв умисъл в действията ми.

За успехите на Медведев: Той е много постоянен и тежък опонент. Изненадва ме как постига всичко това с подобен стил на игра. Не мога да го нарека скучен състезател, но бих го определил като едноизмерен.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас: Нямам представа как Медведев постига всичко това с подобен стил на игра Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | интервюта | любопитно | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook