Циципас: Опитвам се да бъда по-голям егоист на корта, защото това е начинът да успея

от в 17:41 на 01.11.2021
Мирела Николова

През годините Стефанос Циципас многократно е бил упрекван заради поведението си на корта, като сред причините за критики са били липсата на спортсменство от страна на гърка, както и дългата продължителност на тоалетните паузи с цел накъсване ритъма на съперника. По отношение на оставащото време до края на сезона и психическата настройка по време на мачовете световният №3 коментира:

„Остават ми още два турнира и ще дам всичко от себе си в мачовете. Опитвам се да стана по-егоистичен играч и да разкрия убийственото си отношение на корта“, каза Циципас. „Трябва да бъдеш такъв. Най-добрите тенисисти в света са егоисти и искат всичко за себе си, а аз също съм като тях.

Когато съм на корта, съм съвсем различен човек от този, който съм в действителност. Радвам се, че мога да разгранича тези две неща, тъй като емоциите оказват негативно влияние върху теб на корта. Блокирането на всичко това, умението просто да ги оставиш да отминат и да запазиш концентрацията си, са качества, които топ състезателите са развили и им помагат да се състезават на толкова високо ниво, без да се интересуват какво се случва от другата страна на мрежата", допълни още гъркът.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас: Опитвам се да бъда по-голям егоист на корта, защото това е начинът да успея Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook