Циципас осъществи нов експресен успех и е във финалната четворка в Акапулко!

от в 05:39 на 25.02.2022
Калоян Соколов

Стефанас Циципас демонстрира превъзходна форма на турнира в Акапулко и досега е изключително убедителен в изявите си на корта. През вчерашния ден гъркът записа най-бързата си победа в ATP Тура, след като му трябваха само 47 минути, за да преодолее съпротивата на американеца Джон Джефри Уулф, а днес положението не беше много по-различно по време на сблъсъка му с друг американски представител, а именно Маркос Гирон - 6:3 6:4. По този начин световният номер четири продължи към фазата на полуфиналите, където го очаква сблъсък с един измежду "щастливия губещ" Петер Гойовчик и намиращия се в победна дълга серия - Камерън Нори.

Циципас започна отлично двубоя, осъществявайки пробив още във второто подаване на съперника и скоро имаше аванс от 4:1 гейма. Гирон обаче показа, че е готов да се бори и достигна до три поредни брейкбола в седмия гейм, само че последваха серия от разигравания, в които третият поставен диктуваше събитията с помощта на своя форхенд и скоро сетът отиде на неговата сметка.

Втората част отново започна вихрено за елина, който веднага отмъкна началния удар на световния номер 59 и оттам насетне можеше просто да се концентрира върху собствените си подавания, опазвайки се от влагането на прекомерна енергия в изявите си на ретур. Въпросната стратегия сработи, макар че американецът се чувстваше все по-уверен на корта и показваше напълно равностойна игра в следващите минути. Циципас обаче беше твърдо решен да не си усложнява излишно задачата си и доведе нещата до успешна за себе си развръзка, показвайки впечатляващо ниво от сервис линията.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас осъществи нов експресен успех и е във финалната четворка в Акапулко! Калоян Соколов
Теми:  
atp | акапулко | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook