Циципас преодоля Гарин и е първият четвъртфиналист в Монте Карло!

от в 14:02 на 15.04.2021
Калоян Соколов

Стефанос Циципас показа, че се връща към най-добрата си форма и изигра впечатляващ двубой срещу Кристиан Гарин, за да продължи към фазата на четвъртфиналите в Монте Карло. Гъркът контролираше събитията на корта през цялото време и не остави съмнение в превъзходството си над своя опонент, като по този начин си осигури сблъсък с Алехандро Давидович Фокина през утрешния ден.

Двубоят започна много равностойно и Гарин успешно изтласкваше съперника в бекхенд ъгъла му, откъдето балканецът не можеше да придава необходимата дълбочина в ударите си и те ставаха лесна плячка за южноамериканеца. Това накара поставеният под номер четири да увеличи дозата си агресия в тактическата постройка, а за аутсайдерът ставаше все по-трудно да издържа на наложеното темпо.

Стигна се до 3:3, когато чилиецът се изправи пред маратонски гейм на собствен сервис, който в крайна сметка завърши с пробив в полза на Стефанос и оттам насетне световният номер 5 изгуби само една точка до края на сета, за да се доближи максимално до победата.

Втората част се оказа продължение на случващото се в края на първата, тъй като гъркът ставаше все по-уверен, отваряйки си безупречно корта с прецизни изпълнения, след което завършваше безкомпромисно атаките си в близост до мрежата. Южноамериканецът пък изобщо не можеше да противодейства и криеше надежди този пик в представянето на Циципас просто да премине.

Така и стана, макар че самият Гарин изглеждаше значително по-константен в разиграванията от дъното на корта, като това му помогна да осъществи рибрейк за 4:4, само че фаворитът в мача реагира моментално и не остави никакви шансове пред противника си в следващите два гейма, което го изведе до заслужен финален триумф.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас преодоля Гарин и е първият четвъртфиналист в Монте Карло! Калоян Соколов
Теми:  
atp | кристиан гарин | монте карло | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook