Циципас: Прицелил съм се в това да отнема титлата от Надал на Ролан Гарос

от в 17:04 на 25.04.2021
Калоян Соколов

Рафаел Надал се доказа през годините за почти непобедим, когато става дума за игра на червени кортове и напълно заслужено е получил своето прозвище "Краля на клея", което защитава чрез своите 13 титли на Ролан Гарос. Матадора обаче далеч не е толкова убедителен през тазгодишната си кампания върху сгурията, като отстъпи на Андрей Рубльов в Монте Карло, а класирането му за финала в Барселона не беше никак убедително.

Стефанос Циципас грабна първи Мастърс трофей, надигравайки с лекота всичките си съперници в Княжеството и сега продължава добрата си серия на испанска земя. Гъркът няма нито един загубен сет в катлунската столица и мнозина смятат, че дори влиза в ролята на фаворит в сблъсъка за титлата срещу Надал. Самият световен номер 5 пък признава колко много иска да спре хегемонията на 20-кратния шампион от шлема в Париж:

"Харесвам всички турнири от Големия шлем. В Мелбърн се чувствам наистина специално, защото имам много сънародници по трибуните, които ме подкрепят. Ролан Гарос и Уимбълдън обаче сякаш са най-престижните надпревари в нашия спорт. Определено най-много ми се ще да грабна трофея в Париж, който Рафа е вдигал 150 пъти, тъй като това е най-голямото предизвикателство. Важното е да запазя вярата в себе си и да съм уверен в процеса ми на изграждане като още по-добър състезател -завърши водачът в годишната ранглиста.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас: Прицелил съм се в това да отнема титлата от Надал на Ролан Гарос Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервю | рафаел надал | ролан гарос | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook