Циципас сломи съпротивата на Кареньо Буста и е първият четвъртфиналист на РГ

от в 18:00 на 06.06.2021
Мирела Николова

Стефанос Циципас продължава да крачи уверено на Откритото първенство на Франция, след като в осминафиналната фаза на надпреварата записа нов убедителен успех в последователни сетове над Пабло Кареньо Буста. Гъркът стартира на високи обороти и съхрани устрема в играта си до края на двубоя, за да го затвори в своя полза за крайното 6:3 6:2 7:5, като така си осигури сблъсък на четвъртфиналите срещу победителя измежду Даниил Медведев и Кристиан Гарин.

Срещата стартира с изявено преимущество на страната на Циципас, който благодарение на плътните си и перфектно пласирани удари съумя да осъществи пробив още в дебютното подаване на съперника си. Световният №5 бе безкомпромисен от сервис линията и без особени проблеми поддържаше аванса си до самия край на сета, за да поведе в отделните части.

Вторият сет също започна отлично за гърка - той видимо се намираше "в зоната" и уинърите от ракетата му изобилстваха. Това му помогна да налага невероятно високо темпо на игра, довело до преднина от 2 брейка и 4:0. От своя страна, Кареньо Буста все по-рядко намираше начин да намери пробойни в играта на Циципас, който необезпокоявано се доближи само на сет от крайния успех.

В първия гейм на третата част гръцкият представител се сдоби с 3 поредни брейкбола, но след като не успя да ги материализира, последва спад в концентрацията му и той на свой ред инкасира пробив. Испанецът поведе с наглед комфортното 4:1, но точно тогава Стефанос отново влезе в силна серия и спечели последвалите 3 гейма, възстановявайки паритета в резултата. Равенството се запази до 5:5, когато Циципас отново повиши нивото си и възползвайки се от напрежението, сковало ръката на Кареньо Буста, осъществи решителен пробив, гейм след който мачът бе пратен в историята.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас сломи съпротивата на Кареньо Буста и е първият четвъртфиналист на РГ Мирела Николова
Теми:  
atp | Обзори | пабло кареньо буста | ролан гарос | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook