Циципас смята, че топ играчите са толерирани от съдиите, Федерер му отговори

от в 19:55 на 01.04.2019
Мария Петрова

Роджър Федерер отговори на думите на Стефанос Циципас, че водещите играчи се ползват с привилегии от съдиите по турнирите. "Федерер винаги ще бъде моят любим играч, независимо от всичко. Не искам да го въвличам в това. Това не е негова грешка или желание, но съдиите се стремят да предпазват тези играчи повече от нужното. Нищо повече," коментира Циципас.

Според швейцареца водещите съдии познават топ играчите добре и са наясно с тяхното поведение и навици. "Съдиите са запознати с проблемите на топ играчите и как те реагират и се държат. Какво могат да направят - дали се държат глупаво или нормално за тях. Познаваме се много добре. За тях е по-лесно да водят мач на някой от тях отколкото на навлизащ тенисист като Циципас или младок. Грешки се получават.

"Не виждам толериране на някого. Наскоро и аз получих наказание - това е нормално. Съжалявам, че Стефанос се чувства по този начин," отговори Федерер.

Самият Циципас визира тенденциозно отношение и в свой мач на двойки в Маями срещу местните любимци Боб и Майк Брайън. Циципас се обърна към съдията на стола - "Защо им давате подобни привилегии? Чувствам, че правите тъкмо това с Роджър и всички останали."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас смята, че топ играчите са толерирани от съдиите, Федерер му отговори Мария Петрова
Теми:  
роджър федерер | роджър федерер - стефанос циципас | стефанос циципас | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис съдии

Коментари





Следвайте ни в Facebook