Циципас спря похода на екзекутора на Надал и ще срещне Джокович на 1/2-финал в Париж!

от в 23:54 на 04.11.2022
Мартин Петков

Томи Пол поднесе една от големите сензации на тазгодишния Мастърс 1000 турнир в Париж, след като сътвори обрат от сет пасив, за да надиграе Рафаел Надал при завръщането на Матадора в Тура след близо двумесечно отсъствие. Американецът подплати успеха си и направи "хеттрик" срещу испански състезатели, подчинявайки Роберто Баутиста Агут и Пабло Кареньо-Буста, ала през днешния в четвъртфиналите на надпреварата във френската столица срещна Стефанос Циципас, който се радва на безапелационно представяне до момента в състезанието и спря похода на световния номер 31 след само час и 17 минути игра - 6:2 6:4. За гърка в полуфиналната фаза предстои безспорно най-трудното препятствие на турнира в зала "Берси" в лицето на 6-кратния и защитаващ шампион Новак Джокович.

Американецът потегли в двубоя със завидно самочувствие и изпълняваше ретурите си с прекомерна агресия, което му донесе сериозни позитиви в игрово отношение и четири брейкбола, ала световният номер 5 беше непоколебим и броени минути по-късно дори реализира пробив на нула - 3:0. Пол не се отказа от стила си търсещ бърза развръзка в размените от основната линия и не след дълго достигна ситуация 0:40 на посрещане, но Циципас за пореден път блесна с хладнокръвие във важните мигове и посредством втори брейк записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част равновесието на силите отново намери място на корта във френската столица и печелившите удари се трупаха безвъзвратно в активите на сервиращите. Всичко водеше към предстоящ тайбрек, обаче неистов спад сполетя представянето на световния номер 31, който последователно на четири пъти изпрати топката извън очертанията в десетия гейм и предреши изхода на срещата, с което Циципас узакони триумфа си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас спря похода на екзекутора на Надал и ще срещне Джокович на 1/2-финал в Париж! Мартин Петков
Теми:  
atp | париж | Париж - Берси | стефанос циципас | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook