Циципас успокои феновете си: Вярвам, че ще бъде напълно възстановен за AO

от в 20:58 на 03.01.2022
Диана Андреева

Стефанос Циципас е едно от най-осбъжданите имена в Тура, защото здравословното състояние на гърка е поставено под сериозна въпросителна. Причината е травма в областта на лакътя, която го принуди да сложи преждевременно край на участието си в Nitto ATP Finals 2021, а впоследствие дори да се подложи на операция.

Притеснението дали Циципас ще се завърне обратно на корта за австралийското лято бяха обвзели феновете му, но днес той направи своя дебют при единиците и показа един удовлетворителен тенис, а впоследствие даде повече светлина около физическата си форма и състоянието си в кратко интервю. Ето какво точно сподели той:

„Хубаво е, че отново имам възможност да се състезавам на подобно ниво. Ако трябва да не ви лъжа, имах огромни съмнения. Нещата се случват по-добре, отколкото очаквах. Все по-уверен съм в играта си и не се ограничавам при ударите, катто се случваше по време на тренировките ми. Мачът беше много оспорван и наистина му се насладих, макар че и да не напуснах корта в ролята на победител. Чувството беше неописуемо.
В момента изпитвам лек дискомфорт, но това е нормално. Накрая умората стана твърде сериозна, а освен това трябваше да се опитвам да не мисля за болката. Иска ми се да играя и в следващия мач, но не знам как ще се чувствам утре. Основната ми цел в момента е лакътят ми да се възстанови напълно.
С всеки изминал ден се чувствам поне малко по-добре. До Australian Open остава достатъчно време и врявам, че ако се грижа за себе си и следвам лекарските указания, ще бъда напълно възстановен. Преди операцията лекарите ме съветваха да се оттегля предварително от австралийското лято, защото прогнозите за моето възстановяване не бяха никак оптимистични. Но всичко се разви повече от добре и ето ме тук, готов за нови успехи." - завърши Циципас.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас успокои феновете си: Вярвам, че ще бъде напълно възстановен за AO Диана Андреева
Теми:  
интервю | стефанос циципас | циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook