Циципас устоя на натиска от страна на Корда и откри успешно кампанията си в Синсинати!

от в 07:33 на 19.08.2021
Калоян Соколов

Стефанос Циципас трябваше да претърпи разочароващо поражение на полуфиналите в Торонто през миналата седмица, но гъркът показа къса памет и изнесе страхотно представяне срещу вдъхновения Себастиан Корда, който в големи периоди от мача бе напълно равностоен на далеч по-именития си опонент, но в крайна сметка световният номер три наложи волята си и триумфира със 7:6(5) 6:3, за да се класира за осминфиналите в Синсинати, където го очаква сблъсък с Лоренцо Сонего.

Първият сет премина изключително равностойно, като всеки от играчите имаше по две точки за пробив, но не съумя да ги материализира. Така се стигна до тайбрек, а там местният представител пръв имаше преднина от минибрейк, ала Циципас навакса изоставането си и блесна със страхотен минаващ форхенд по диагонала, за да затвори частта в своя полза.

Корда все пак не се предаде и поддържаше преднината си до 3:2 във втория сет, което принуди вторият поставен да покаже най-високото си ниво, с чиято помощ елинът спечели четири поредни гейма и така си подпечата крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас устоя на натиска от страна на Корда и откри успешно кампанията си в Синсинати! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | себастиан корда | синсинати | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook