Циципас: В момент от мача загубих надежда, че мога да победя Надал

от в 12:59 на 12.05.2019
Калоян Пламенов

Стефанос Циципас остана адски доволен от победата си над Рафаел Надал и класирането си на финала на "Мастърс" турнира в Мадрид. Той обаче призна, че е имал доста тежки моменти в емоционален план по време на мача.

"Победата над Рафа е много важна за мен. Беше един от най-добрите ми мачове на сезона. Радвам се, че продължавам да играя добре и да разкривам своя потенциал. Подобни усещания са наистина невероятни", коментира гръцкият младок.

"Сега усещам невероятно облекчение. В един момент от мача ни загубих надежда за успех. Но въпреки това аз успях да преодолея тази бариера и в крайна сметка самият факт, че победих Рафа на клей е нещо много важно за мен. Това прави успеха ми още по-значим и сладък".

"Тайната на моя успех се крие в психологическата дисциплина, в ключовите моменти. Трябваше да използвам всеки един шанс, защото Рафа се възползва от грешките ти и шансовете, които се откриват пред теб срещу такъв противник, са наистина малко".

"Финалът ще бъде също много тежък. Джокович в момента играе много добър тенис. Тази седмица той спечели само чисти победи, така че трябва да съм готов за всичко. Намира се във форма, определено. Въпреки това обаче ще дам всичко от себе си".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас: В момент от мача загубих надежда, че мога да победя Надал Калоян Пламенов
Теми:  
рафаел надал | стефанос циципас | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook