Циципас взе реванш от Рубльов и ще играе дебютен полуфинал в Париж!

от в 18:51 на 07.10.2020
Калоян Соколов

Стефанос Циципас съумя да вземе своя реванш от Андрей Рубльов за загубата, която руснакът му нанесе в Хамбург преди 10 дни. Гъркът блесна с най-силното си представяне от началото на турнира и не остави никакви шансове на съперника си, надигравайки го със 7:5 6:2 6:3

Началото на мача далеч не предвещаваше такъв развой, тъй като Стефанос имаше сериозни трудности в откриващите си подавания и Рубльов се пребори, за да реализира пробив. Поставеният под номер 13 играеше много уверено и движеше противника си по целия корт, като форхендите му работеха безотказно и често кацаха върху страничните линии. Руснакът получи възможност да сервира за сета при 5:3, само че последва ужасно слаб негов сервис гейм, в който грешките изобилстваха и Циципас стигна до обрат в частта.

Това повлия изключително негативно на световния номер 13 и той постоянно пресилваше ударите си, докато гъркът просто играеше на сигурно, очаквайки Рубльов да се пропука. Руснакът продължи да натиска всяка една топка, а това по никакъв начин не се изплащаше и миналогодишният осминафиналист се доближи на само сет до крайната победа.

Циципас изглеждаше изключително уверен във възможностите си и умело използваше слайсове, за да разбие ритъма на праволинейно настроения си съперник. Гъркът търсеше всяка възможност да вкарва необоходимото разнообразие в динамиката на срещата, което доведе до някои гениални изпълнения от негова страна. Рубльов се озова опрян до стената при 2:5 от негова гледна точка, ала намери сили да отрази мачбол и да намали изоставането си. Елинът обаче не трепна и си осигури първо попадане в полуфиналите на Ролан Гарос, където го очаква тежко изпитание в лицето на един измежду Новак Джокович и Пабло Кареньо Буста.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас взе реванш от Рубльов и ще играе дебютен полуфинал в Париж! Калоян Соколов
Теми:  
андрей рубльов | ролан гарос | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook