Циципас записа пети пореден успех над Алиасим и е във финалната четворка в Синсинати!

от в 07:57 на 21.08.2021
Калоян Соколов

Стефанос Циципас срещаше огромни трудности в миналото, когато трябваше да се изправи срещу Феликс Оже-Алиасим, но изглежда гъркът вече е намерил печелившата формула и надигра опонента си за пети пореден път, като по този начин се класира за полуфиналите на Мастърса в Синсинати - 6:2 5:7 6:1. Така поставеният под номер две ще срещне Александър Зверев в битка за място в шампионския двубой.

Началото на Циципас беше впечатляващо, защото той подлагаше бекхенда на канадеца под постоянен натиск и умело си изграждаше точките, така че да достигне до възможност за лесен завършващ удар. Сервисът на поставения под номер 12 изобщо не функционираше на познатото ниво, което позволяваше на Циципас да бъде максимално агресивен от ретур, а това доведе до два пробива в неговия актив и първият сет приключи скоропостижно.

Втората част ни предложи далеч по-големи емоции, които бяха породени от значителното подобрение в играта на Алиасим. Канадецът се опитваше да взема предимство още с първия удар в разиграването, докато третият в света разчиташе главно на контра изпълнения и това до известна степен сработваше, тъй като въпросната тактика му помогна да се сдобие с мачбол при 5:4 в негова полза. Тогава обаче Оже-Алиасим повиши значително оборотите, спечелвайки следващите три гейма, за да изравни общия резултат.

Интригата обаче не се запази за дълго в решителния сет, в който двамата спечелиха комфортно откриващите си подавания, само че впоследствие елинът изцяло доминираше на корта и затвърди отличната си поредица в мачовете срещу днешния си съперник.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас записа пети пореден успех над Алиасим и е във финалната четворка в Синсинати! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | синсинати | стефанос циципас | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook