Цветана Пиронкова изнесе нов силен двубой и записа трета поредна победа в Маями!

от в 01:03 на 25.03.2021
Калоян Соколов

Цветана Пиронкова продължава да се представя на много високо ниво по време на надпреварата в Маями. Българката вече беше записала две поредни победи в пресяките на турнира, а днес се отчете с нов успех, надигравайки Марта Костюк със 7:6(3) 3:6 6:3 в първия кръг на основната схема и по този начин си гарантира среща с третата поставена Арина Сабаленка, като сблъсъкът между двете ще се състои този петък.

Първата ни ракета показваше отличен тенис от самото начало, но това в пълна степен важеше и за украинката, която не се страхуваше да търси излизания напред към мрежата, където показваше чудесна ефективност и съвсем скоро се оказа напред с 3:1 гейма. Пловдивчанката обаче веднага обърна развитието на събитията, включвайки в употреба страхотния си бекхенд, който й позволи да изравни резултата при 3:3.

Серията на Цвети продължи и тя на свой ред поведе с пробив, само че нейният първи сервис изведнъж изчезна почти напълно, което помогна на тийнейджърката да възстанови паритета. Това далеч не бе последното действие в хода на частта, тъй като родната ни представителка съвсем скоро получи възможност да подава за успеха в сета, но се подаде на нервното напрежение, ала в последвалия тайбрек показа безпогрешен тенис и вече докосваше победата.

Втората част отново се превърна в сериозна битка, а Костюк ставаше все по-атакуваща и се опитваше да играе с максимална сила при всяка една подобна възможност. Пиронкова се защитаваше умело в тези минути, като измъкна маратонски гейм за 2:1, в който отрази четири точки за пробив. За съжаление, офанзивата на украинката започна да дава резултат, докато нашето момиче вече нямаше нужните сили, за да се брани така самоотвержено и не след дълго изоставаше с 2:5, което до голяма степен предреши нещата и победителката щеше да бъде определена в трети решителен сет.

Там българката веднага успя да отмъкне началния удар на своята опонентка и не спря дотук, като показваше изключително постоянство от основната линия, отваряйки си корта чрез отлично насочени топки в близост до линиите. Подемът на нашата сънародничка продължи с пълна сила и тя скоро разполагаше с два брейка аванс, които бяха напълно достатъчни за нейното класиране в следващия етап на състезанието.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Цветана Пиронкова изнесе нов силен двубой и записа трета поредна победа в Маями! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | маями | Обзори | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook