Турнир преди Аустрелиън Оупън е първото отменено събитие за 2022

от в 17:35 на 26.10.2021
Диана Андреева

Kooyong Classic е едно от любимите събития на австралийските тенис почитатели. Тридневната надпревара е част от календара на мъжкия професионален тенис от 1988 насам, но за поредна година през 2022 няма да фигурира в графика на ATP поради пандемията от COVID-19. Новината бе съобщена от директора на събитието Адам Косар, който потвърди, че за съжаление това не е "само слух", ами неприятната истина. 

"Разочаровани сме от взетото решение, но несигурната ситуация около събитията, състоящи се през месец януари, не позволява да бъде направена нужната организация, която да осигури безопасност на състезателите, зрителите, персоналаи спонсорите" - завърши изявлението си турнирният директор.

Турнирът се провежда във формат, позволяващ на осмете участници в него да се подготвят преди началото на Australian Open и да се приспособят към условията за игра в страната. Участниците са определени според ранглистата, като едва осем от тенисистите имат право да се включат в демонстративното събитие и да усетят атмосферата в град Куйонг, дни преди официалното начало на първия за годината турнир от Големия шлем. 

Ситуацията с ограниченията против разпространението на COVID-19 в Австралия са все още твърде неясни. В началото на работната седмица излезе информация, че достъп до тенис събитията ще имат дори и състезатели, които не са си поставили ваксина против вируса, но това все още не е потвърдено от правителството и местните отговорни лица. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Турнир преди Аустрелиън Оупън е първото отменено събитие за 2022 Диана Андреева
Теми:  
australian open | australian open новини | Австралия | открито първенство на австралия

Коментари





Следвайте ни в Facebook