Турнир в Италия ще запълни "дупката" в графика на ATP преди началото на Ролан Гарос

от в 15:56 на 13.04.2021
Диана Андреева

Отлагането на Ролан Гарос 2021 с една садмица бе причината много тенисисти и почитатели да си зададат въпроса какво ще се случи в периода между 22 и 29 май, но ATP реагираха мигновено на ситуацията. Мъжката тенис асоциация добавиха ново събитие към графика за сезона, което ще се състои именно в този период. 

Emilia-Romagna Open ще се проведе в Парма, Италия, а това ще бъде последното официално ATP събитие преди началото на втория за годината турнир от Големия шлем - Ролан Гарос. Събитието ще се състои в президентския тенис клуб Монтекиаруголо - именно в този регион, в последните няколко години своето място под прожекторите си осигуриха играчи като Франсис Тиафо, бившият световен номер пет Томи Робредо и Лоренцо Музети.

Тенисът в Италия се намира в страхотно състояние към момента - освен NextGen ATP Finals, от този сезон в страната ще се състои и финалът на най-добрите осем играчи в Тура, а в топ 100 на световната ранглиста страната има не един или двама, ами цели 10 състезатели, включително двама от най-обещаващите представители на следващото поколение, а именно Яник Синер и Лоренцо Музети.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Турнир в Италия ще запълни "дупката" в графика на ATP преди началото на Ролан Гарос Диана Андреева
Теми:  
atp | италия | тенис календар 2021

Коментари





Следвайте ни в Facebook