Турнирният директор на РГ потвърди: Джокович ще може да защитава титлата си

от в 15:39 на 17.03.2022
Диана Андреева

Новак Джокович бе лишен от възможност да преследва 21-ви трофей от Големия шлем на тазгодишния Аустрелиън Оупън. Отсъствието на ваксина против COVID-19 беше причината сърбинът да не бъде допуснат до участие на нито един турнир в Австралия, а ситуацията се повтаря и през този месец на двата Мастърса в САЩ, на които световният номер две не се включи поради същите обстоятелства.

В началото на тази работна седмица френското правителство позволи влизане в страната и на неваксинирани посетители, което означава, че Ноле ще може да пристигне във Франция неимунизиран и да вземе участие в предстоящия Ролан Гарос между 22 май и 5 юни. 

В официално събитие новият турнирен директор на Откритото първенство на Франция -  Амели Моресмо, коментира предстоящото издание на френския "мейджър", като също така и засегна темата с участието на миналгодишния шампион Новак Джокович в него. Ето какво точно сподели Моресмо в изказватето си: 

"Ентусиазирани сме, защото сякаш пандемичната обстановка вече е зад гърба ни и няма да окаже никакво негативно влияние върху тазгодишното издание на състезанието. Готови сме да спазваме всички наложени правила, макар че ни се иска да проведем Ролан Гарос без никакви ограничения както към играчите, така и към феновете. Имаме едно наум, защото ситуацията може коренно да се промени и тогава бихме били разочаровани, но прогнозите в момента предвещават надпреварата да протече, както в добрите стари времена в Тура. 

Няма как да бъдем убедени каква ще бъде ситуацията по време на Ролан Гарос след два месеца, но очакваме на играчите да им бъде позволено да се включат в турнира и без наличието на ваксина против COVID-19. Към момента няма причина Новак Джокович да не бъде допуснат до участие, но мерките могат да се променят, затова нямаме яснота какво точно предстои да се случи." - завърши тя.

Източник: Tennis Head


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Турнирният директор на РГ потвърди: Джокович ще може да защитава титлата си Диана Андреева
Теми:  
atp | ITF | амели моресмо | джокович | новак джокович | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook