Турнирният директор в Дубай: Не ни интересува дали Джокович е ваксиниран

от в 09:43 на 14.02.2022
Диана Андреева

Новак Джокович бе възпрепятстван от австралийските власти и не получи възможност да открие кампанията си за сезон 2022 в Австралия. Поради липсата на ваксина против COVID-19 световният номер едно бе депортиран извън континента, но през следващата седмица най-после предстои феновете на сърбина да го видят в действие. 

За първи път от Дейвис Къп 2021 насам Джокович ще застане под светлината на прожекторите, а дебютният му мач за годината ще се състои на ATP 500 събитието в Дубай, чието начало е след точно седем дни. Турнирният директор Салаи Талак коментира в скорошно интервю, че организаторите на надпреварата с нетърпение очакват пристигането на световния номер едно и неговото участие в Dubai Tennis Championships 2022 е напълно съобразно с изискванията на правителството в ОАЕ. Ето какво точно коментира той: 

"Ние не се интересуваме от това дали Новак си е поставил ваксина против COVID-19, или не. Най-важното за нас е да следваме протоколите на правителството и точно това правим. Няма изискване в страната да бъдат допускани само имунизирани посетители. Заради това от Джокович се очаква единствено да се подлага на PCR тестове и техните резултати да бъдат отрицателни.

За нас е по-важно да създадем запомняща се атмосфера по време на турнира и смятам, че участието на световния номер едно е добър начин да постигнем това. Джокович ще изиграе първия си мач за годината при нас и това е отлична възможност да напомним на света, който в продължение на един месец единствено го критикуваха, че Новак е шампион, заслужил да бъде уважаван." - завърши Талак.

Източник: Sportskeeda


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Турнирният директор в Дубай: Не ни интересува дали Джокович е ваксиниран Диана Андреева
Теми:  
атп дубай | джокович | новак джокович | тенис турнир в дубай

Коментари





Следвайте ни в Facebook