Турсунов: Осака не беше готова за отговорността, която падна върху нея

от в 18:15 на 11.12.2021
Владислав Риждов

Наоми Осака е на път да се завърне на корта в началото на следващата година, след като временно преустанови изявите си през 2021 г. Бившата номер 1 при дамите сложи край на сезона си след разочароващо представяне на US Open, а след това сподели, че има проблем със своето ментално здраве. Дмитрий Турсунов, който в момента е наставник на Анет Контавейт, коментира ситуацията с японската тенисистка и заяви, тя не е била готова за отговорността, която е паднала върху нея:

"През последните години Наоми беше грабната. Трудно е да функционираш, когато не контролираш времето си, когато дишаш въздух или ходиш до тоалетната по график. Мисля, че не беше готова за отговорността, която падна върху нея. В крайна сметка мнозина възприемаха Осака като билборд - и освен това тя активно подкрепяше различни социални движения.

В същото време, освен публично представяне, тя трябваше да тренира и да си почива. Трудно е, когато вместо възстановяване имаш фотосесия или задължителна среща със спонсор. Усещаш, че се задавяш, теглят те във фуния, от която просто не можеш да излезеш. Между другото, тя се опита да скъса веригата, когато отказа да бъде интервюирана на Ролан Гарос. Но интервюто е отговорност на играчите.

В такива ситуации не трябва да забравяш, че преди всичко си тенисист, а не борец за истината. Ако не беше играта на корта, нямаше да бъдеш интересен на никого. Много хора си мислят, че са готини сами по себе си, но не са. Свършваш да играеш тенис и постепенно те забравят. Освен това в ситуацията с Наоми се разкри, че тя е интроверт. Тоест, мигането пред камерите е неудобно състояние за нея" - завърши руският специалист.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Турсунов: Осака не беше готова за отговорността, която падна върху нея Владислав Риждов
Теми:  
naomi osaka | wta | дмитрий турсунов | интеервюта | любопитно | наоми осака

Коментари





Следвайте ни в Facebook