Тъжен край за Алекс Лазаров в Австрия: Тежка контузия заплашва да го извади за дълго от корта

от в 12:08 на 09.05.2023
Калоян Соколов

Алексадър Лазаров получи възможност да попадне като резерва на клей надпреварата от сериите "Чаланджър" с награден фонд от 118 хиляди евро, която се провежда в австрийския град Матхаузен. Всичко се развиваше отлично за българина, който имаше преднина от сет и пробив в двубоя си от откриващия кръг срещу местния представител Сандро Коп, но тогава се случи най-неприятното възможно неща, след като Алекс се контузи и трябваше да се откаже от срещата - 6:3 3:2 и отказ на Лазаров.

Ситуацията се разви в шестия гейм, когато родният ни представител сервираше, за да затвърди по-рано осъществения пробив и водеше с 40:30 в точките. Последва дълго разиграване, при което местният състезател прибегна до къса топка, а четвъртата ни ракета сякаш усука коляното си при старта към топката и се строполи на земята.

Видимо контузията беше много сериозна, защото нашият сънародник неколкократно извика от болка и продължаваше да се превива от болка върху корта, а накрая беше съпроводен извън игрището, защото не можеше да го напусне на собствен ход и самият той предположи, че вероятно е скъсал менискус.

Ние пък само можем да се надяваме, че Алекс се разминал по-леко и стискаме палци възможно най-скоро да го видим обратно на корта!

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тъжен край за Алекс Лазаров в Австрия: Тежка контузия заплашва да го извади за дълго от корта Калоян Соколов
Теми:  
александър лазаров | бгтенис | маутхаузен

Коментари





Следвайте ни в Facebook