Убедителен Синер надделя в битката с Имер и е 1/8-финалист в Париж!

от в 17:22 на 05.06.2021
Диана Андреева

Яник Синер уверено продължава напред в Париж! Младият италианец бе безкомпромисен по време на сблъсъка си с друг представител на следващото поколение - Микаел Имер. Успехът на Яник дойде след 6:1 7:5 6:3, като той се нуждаеше от два часа и 22 минути, за да може да продължи уверено към 1/8-финалната фаза. Името на опонентът му в четвърти кръг ще стане ясно след края на мача между Рафаел Надал и Камерън Нори.

През сезон 2020 Синер именно в Париж изненада света на тениса, демонстрирайки, че независимо от крехката си възраст, той има качествата да се бори срещу топ състезателите в Тура. В дебютното си участие на турнир от Големия шлем Яник достигна до 1/4-финалите, където обаче отстъпи на Краля на клея Рафаел Надал. През следващата седмица Синр най-вероятно ще се изправи именно срещу 13-кратния шампион на надпреварата, в спор за място сред последните осем, но преди това Рафа трябва да преодолее съпротивата на Камерън Нори.

Синер започна мача на много високи обороти, а опонентот му на моменти дори не се опитваше да отиграе топката, която летеше като куршум над мрежата. Убедителното начало обаче сякаш даде повод на Яник да подцени стоящия от другата страна на мрежата Имер. Шведът веднага се възползва от създалата се възможност и поведе с пробив, но авансът му бе бързо заличен.

Разочарован, че пропиля сетбол, Имер допусна рязък спад в представянето си, което и бе причината той да предаде сета, изоставайки с 0:2 в отделните части. След почивката световният номер 105 показа, че няма да се предаде толкова лесно, но вече сякаш беше прекалено късно. Синер, макар и на моменти колеблив, беше по-убедителтия играч на корта и заслужено се поздрави с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Убедителен Синер надделя в битката с Имер и е 1/8-финалист в Париж! Диана Андреева
Теми:  
микаел имер | ролан гарос | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook