Убедителен старт за Рууд в Ню Йорк; Контузия на Чилич изпрати Колшрайбер напред

от в 00:12 на 31.08.2021
Владислав Риждов

Каспър Рууд започна кампанията си в Ню Йорк по убедителен начин. Норвежецът не даде сет на "щастливия губещ" Юичи Сугита и се класира за втория кръг на заключителния за годината Шлем. Рууд надделя над японеца с резултат 6:3 6:2 6:2 за час и 49 минути.

Рууд определено бе по-добрият играч на корта и закономерно се поздрави с крайната победа. Фаворитът в срещата стартира уверено двубоя и бързо наложи доминацията си и не остави никакво съмнение в представянето си в хода на целия мач. Световният номер 11 се нуждаеше само от един единствен пробив, за да си осигури успеха в откриващата част, а през втория сет той бе дори по-убедителен. Рууд показа завидна успеваемост при сервис, след като загуби само точка, когато заставаше на сервис линията, а в добавка към това, той пречупи на два пъти подаването на японеца, за да си изгради аванс от 2:0 сета. Третата част също бе под контрола на скандинавеца. Рууд продължи да бъде солиден във всеки аспект от играта и тотално обезличи представянето на Сугита, давайки му само два гейма до края.

Филип Колшрайбер също намери място в следващия кръг на надпреварата. Германецът успя да навакса пасив от 0:2 сета срещу бившия шампион Марин Чилич, преди хърватинът да преустанови участието си в двубоя - (4)6:7 (3)6:7 6:2 6:1 2:0 и отказване.

Двамата изиграха две равностойни части, които отидоха на сметката на световния номер 36. Чилич показа по-голяма концентрация в решителните моменти и се доближи само на сет от победата. Тогава обаче нещо започна да измъчва хърватина и той претъпря спад в играта си. Опитният Колшрайбер се възползва от това и даде общо три гейма на съперника си в следващите два сета, за да върне паритета в общия резултат. Решителната част също започна по-добре за 37-годишния Колшрайбер, тъй като той проби рано Чилич, ала впоследствие бившият №3 реши да преустанови участието си поради контузия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Убедителен старт за Рууд в Ню Йорк; Контузия на Чилич изпрати Колшрайбер напред Владислав Риждов
Теми:  
us open | каспър рууд | обзор | филип колшрайбер

Коментари





Следвайте ни в Facebook