Участниците в Индиън Уелс: Григор сред поставените, Джокович и Надал също в списъка

от в 19:37 на 08.02.2023
Мирела Николова

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров остави отлични впечатления с представянето си в първите седмици от сезона, като достатъчен атестат за страхотната му игра е фактът, че в Австралия нашето момче допусна поражения единствено срещу двамата финалисти на Аустрелиън Оупън в лицето на Новак Джокович и Стефанос Циципас, които без съмнение са двамата тенисисти, намиращи се в най-добра форма в момента.

Сега за родния ни представител предстоят два турнира в Европа на твърда настилка в зала - в Ротердам (13-19 февруари) и в Марсилия (20-26 февруари), след което хасковлията ще се насочи към САЩ за традиционните Мастърси в Индиън Уелс (8-19 март) и Маями (22 март - 2 април).

Първата ни ракета пази прекрасни спомени от състезанието в Индиън Уелс през последните два сезона, след като през 2021-ва година достигна до полуфиналната фаза, а през 2022-ра остана на крачка от това да повтори споменатото свое постижение, отстъпвайки на Андрей Рубльов в четвъртфиналите. 

Сред останалите състезатели, които автоматично попадат в списъка със заявените участници, са Новак Джокович и Рафаел Надал, чието участие в турнира е поставено под сериозна въпросителна. По всяка вероятност на сърбина ще му се наложи да пропусне за втора поредна година Мастърсите в САЩ, тъй като изискването за наличие на ваксина срещу коронавирус ще продължи да е в сила до 11 май. 

Участието на Матадора също изглежда несигурно, имайки предвид контузията в бедрото, която получи в двубоя си от втория кръг на Откритото първенство на Австралия. Според очакванията възстановяването на испанеца ще отнеме още 3-4 седмици и тепърва предстои да разберем дали Рафа ще се завърне в игра за Мастърса в Калифорния.

В предварителния списък с участници присъстват имената на всички тенисисти от топ 70, включително Карлос Алкарас, Даниил Медведев, Стефанос Циципас, Ник Кирьос, както и миналогодишния шампион Тейлър Фриц, а тук можете да разгледате и пълната листа със заявени играчи:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Участниците в Индиън Уелс: Григор сред поставените, Джокович и Надал също в списъка Мирела Николова
Теми:  
atp | григор димитров | даниил медведев | индиън уелс | карлос алкарас | новак джокович | рафаел надал | списък | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook